Internet Protocol (IP)

Internet Protocol

Naon IP

istilah "IP ieu loba dipaké dina kontéks jaringan komputer. IP nangtung pikeun Internet Protocol, sarta éta mangrupa set aturan nu megatkeun kumaha pakét data bakal mindahkeun ngaliwatan jaringan. Ieu nyadiakeun kami kalawan kamampuhan pikeun ngaidentipikasi uniquely unggal jaringan alat di internet atawa di jaringan. Urang bakal ngaliwat wincik IP, rupa IP na istilah nu patali séjén pikeun eta, sarta ngarti naha éta komponén diperlukeun dina komunikasi jaringan. IP nyaeta kumpulan aturan disebut protokol. ieu protokol nangtukeun sababaraha standar nurutkeun nu alat dina karya jaringan sarta mindahkeun pakét data ngaliwatan jaringan. dina jaman ieu, aya sababaraha pabrik alat jaringan, sarta masing-masing sahijina boga téhnologi maranéhanana, sistem operasi, sareng arsitéktur anu aranjeunna nganggo ngawangun parabot maranéhanana, tapi nalika aranjeunna ngajalankeun leuwih jaringan, maranéhanana kudu nuturkeun sababaraha standar nu dijaga ku Internet Protocol (IP). Sadaya alat jalur pakét maranéhanana dumasar kana alamat IP maranéhanana.

IP Alamat sarta pamakéan na

Téhnisna, hiji alamat IP mangrupakeun angka 32-bit unik ditugaskeun ka alat lamun dihubungkeun jeung jaringan. Salaku alamat imah geus dipaké pikeun nangtukeun lokasi fisik husus, dina cara nu sarupa Alamat IP jalan salaku idéntifikasi unik pikeun alat a. Ngagunakeun alamat ieu, alat nandakeun alamat boh ngirim jeung panarima tina pakét data. A pakét data jaringan mangrupakeun Unit data nu mawa ngadalikeun informasi sarta pamaké data ngaliwatan jaringan dumasar IP. Lamun data geus dikirim ti hiji alat ka alat sejen, PC Anjeun migunakeun DNS server kasampak up a hostname pikeun manggihan alamat IP na. Tanpa hiji alamat IP, alat a moal dicirikeun leuwih jaringan jeung teu bisa komunikasi. Sanajan kitu, ieu bisa rupa-rupa luyu jeung alat jeung jaringan. Dina waktu nu sarua, PC Anjeun tiasa gaduh leuwih ti hiji alamat IP. Hiji keur LAN jeung lianna pikeun Internet. alamat IP ieu salajengna dibagi jadi dua tipe utama:

Statik IP Alamat

Sakumaha ngaranna ngawakilan, anu alamat IP statik téh tipeu alamat IP nu pernah ngarobah sakali maranéhna téh ditugaskeun ka alat nu leuwih jaringan. alamat IP statik henteu jadi mahal tapi nu kabuka ka ancaman kaamanan pikeun maranéhanana anu rék nyumput dina jaringan. Éta téh lolobana dipake ku web leutik skala, kaulinan, sareng server surélék.

Dinamis IP Alamat

Di sisi séjén, alamat Cim IP anu maranéhanana alamat IP nu robah unggal waktu log alat kana jaringan. Organisasi badag skala lolobana ngagunakeun alamat IP dinamis sabab leuwih aman ti IP statik sarta teu tetep sami; ku kituna lokasi teu bisa disusud.

Statik IP vs Cim IP nu hadé?

Salaku dibahas baheula, alam lingkungan networked megatkeun, nu tipe IP eta kudu make. Lamun teu aya patalina jeung masalah kalawan isu kaamanan jeung teu kudu di nyumput diri ti keur disusud ngaliwatan jaringan, teras IP statik bakal dianggo rupa pikeun anjeun. Tapi, lamun anjeun hoyong ngajaga idéntitas anjeun leuwih web tur ngaliwat lingkungan lalulintas jaringan nu aman, teras Cim IP bakal pilihan hadé pikeun anjeun. Sacara umum, ngotektak di internet, milis atanapi ngundeur file dilumangsungkeun ku dinamis IP, di sisi séjén, ftp, server, sarta nyaéta panggero sora ngaliwatan internet anu dilumangsungkeun ku statik IP. schemes baku kawas IPV4 na IPV6 nu dipaké pikeun ngahasilkeun alamat IP pikeun Alat jaringan. versi IP ieu wincikan di handap.

IPV4 Alamat (Internet Protocol Vérsi 4)

IPV4 (Internet Protocol Vérsi 4) mangrupakeun versi kaopat tina Internet Protocol (IP) dipaké pikeun ngahasilkeun alamat pikeun napelkeun kana alat sakuliah jaringan. IPV4 migunakeun struktur alamat 32-bit pikeun nyambungkeun alat ka internet. Alamat 32-bit hartina ampir 4 miliar alamat bisa dihasilkeun. Statistik nunjukkeun yen ku pertumbuhan masif sapertos alat internét, IPV4 moal jadi cukup pikeun alamat sagala alat sabab komputer pribadi, laptop, smartphone kawas Alat migunakeun IPV4 nyambung ka internet. Pikeun nungkulan watesan ieu, Internet Protocol ieu dirévisi, sarta versi anyar IPV6 GSM dirancang pikeun ngahasilkeun alamat.

IPV6 Alamat (Internet Protocol Vérsi 6)

Alamat IPV6 (Internet Protocol Vérsi 6) nyaéta internét alamat mékanisme anyar keur dilaksanakeun pikeun minuhan kabutuhan alamat internét langkung. IPV6 mangrupakeun formulir dirobah tina IPV6 tur ngamungkinkeun Jumlah sarwa ogé lalulintas data dikirimkeun. Alamat IPV6 disebut oge IPng (protokol internét generasi saterusna) jeung keur deployed. Aya sababaraha kaunggulan IPV4 ngaliwatan IPV6 kayaning No DHCP na Nat, Quality Leres of Service (QoS).

Naon TCP / IP

TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) nyaéta protokol kaayaan tina internet. Ayeuna damel yakin yén sambungan nu geus dipercaya jeung euweuh pakét leungitna. Bisi gagal tina pakét, éta retransmits data pikeun mulasara reliabiliti sambungan nu. Dua komputer disambungkeun demi ngirim pesen atawa exchanging informasi, anu disadiakeun ku salinan program TCP / IP. TCP / IP boga dua lapisan: Tinggi Lapisan anu TCP sarta tanggung jawab assembling data kana bagian leutik sarta reassembling sakabéh buah kana data aslina bari dina lapisan leungeun IP sejenna nyaeta jawab menata bagian alamat pakét jeung ngajadikeun yakin yen data dikirimkeun ka tujuan katuhu. Alatan reliabiliti protokol ieu, biasa digunakeun.

UDP / IP

UDP (pamaké Datagram Protocol) mangrupakeun alternatif protokol ka TCP tur ngamungkinkeun pangiriman data tanpa mariksa deui pikeun kasalahan. Ieu compromises on reliabiliti jeung hayu lungsur tina pakét, tapi méré laju latency hadé. Ku lantaran kitu, eta digunakeun pikeun kaulinan jeung streaming online.

kacindekan

Internet Protocol jeung Internet Protocol alamat anu bagian inti Jaringan Komputer sarta Komunikasi. Aranjeunna nyadiakeun informasi mangpaat ngeunaan alat pakait maranéhanana jeung nu mangpaat sakumaha ogé liang pikeun ancaman kaamanan. Dinamis IP na statis IP dipilih nurutkeun lingkungan, jeung mode of transmisi pakét data diartikeun ku modul / IP UDP TCP / IP atawa.

My-ip-is.com nyaéta layanan nu nyadiakeun Alamat IP anjeun sarta sababaraha émbaran leuwih lengkep.
Leuwih jéntré ngeunaan IP alamat on IP abdi Dupi on Wikipédia. Tambih deui DNS Pakakas bisa kapanggih dina MXcorrect.com

ip abdi sadia di: Afrikaans basa Albania Amharic Arab Arménia Azerbaijan Basque Belarusian Bengali Bosnia Bulgaria Catalan Cebuano Chichewa Cina (Basajan) Cina (Tradisional) Corsican Kroasia Czech Denmark Walanda Esperanto Éstonia Filipino Finlandia Perancis Frisian Galician Georgian Jerman Yunani Gujarati Creole Haitian Hausa Hawai Ibrani Hindi Hmong Hungaria Islandia Igbo Indonesian Irlandia Italia Jepang Jawa Kannada Kazakh Khmer Koréa Kurdi (Kurmanji) Kyrgyz Lao Latin Lativia Lituania Luxembourgish Makédonia Malagasy Melayu Malayalam Maltese maori Marathi Mongolia Myanmar (Burma) Nepal Norwegia Pashto Pérsia ngagosok Portugis Punjabi Romania Rusia Samoan Skotlandia Gaelik Serbia Sesotho Shona Sindhi Sinhala Slovak Slovenia Somali Spanyol Sunda Swahili Swédia Tajik Tamil Telugu Thailand Turki Ukrania Urdu Uzbek Vietnam Welsh Xhosa Yiddish Yoruba Zulu